LONDEN - Pink-Floydgitarist David Gilmour gaat 4,5 miljoen pond (7,2 miljoen euro) schenken aan de Britse organisatie Crisis, die zich het lot van de daklozen aantrekt. Dat maakte de Britse krant The Independent bekend.

De 55-jarige muzikant streek het geld een jaar geleden op bij de verkoop van zijn eigendom in Londen, dat hij twintig jaar geleden voor 300.000 pond (480.000 euro) had verworven. Het geld moet dienen voor het sociale reïntegratie van daklozen, aldus de krant.

,,Ik heb het geld niet nodig, en ik dacht gewoon dat dit een goede zaak is'', zei Gilmour, die nu hoofdzakelijk op een boerderij in het graafschap Sussex verblijft. Het totale vermogen van Gilmour wordt op 60 miljoen pond geschat (96 miljoen euro), een bedrag dat hijzelf als ,,obsceen'' beschreef.

Crisis wacht nog steeds op een bevestiging van de gift, maar heeft al contact met de het DG Charitable Trust, de caritatieve organisatie van David Gilmour. Vorig jaar had Crisis een jaarinkomen van 5,7 miljoen pond (9,12 miljoen euro). Gilmour schonk eerder ook geld aan onderzoek naar aids en kanker.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in