BRUSSEL -- Etienne Schouppe, de voormalige topman van de NMBS, overweegt ernstig zich opnieuw kandidaat te stellen voor de functie van gedelegeerd-bestuurder van de nationale spoormaatschappij. Dat heeft Schouppe vandaag verklaard op de VRT-radio.
,,Ik sluit niet uit dat ik me opnieuw kandidaat stel. Ik zeg niet definitief neen'', aldus Schouppe, die na enig aandringen verklaarde het ,,logischerwijze verplicht'' te zijn ,,dat te doen''.

De selectieprocedure voor het vinden van een nieuwe gedelegeerd- bestuurder is vrijdag opgestart met een bericht in het Staatsblad. Kandidaten krijgen tien werkdagen de tijd om zich te melden bij het kabinet van mobiliteit en vervoer. Op 17 mei worden ze door een onafhankelijk bureau beoordeeld, waarna minister Isabelle Durant de ministerraad een nieuw voorstel zal doen.

Bij de beslissing om Christian Heinzmann te benoemen tot topman van de NMBS, een functie waarvoor hij ondertussen zoals bekend alweer ontslag nam, werd Schouppe voorgedragen als 'president executive' van 'pakjesdienst' ABX.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig