TOKYO - Bob Verbeeck, organisator van de Proximus Diamond Games over twee weken, mag beginnen zweten. De Amerikaanse Venus Williams, die de eerste twee edities van het 585.000 dollar-toernooi in Antwerpen won en ook dit jaar een grote trekpleister moest vormen, gaf vandaag geblesseerd forfait voor haar kwartfinale op het WTA-toernooi van Tokyo (1,3 miljoen dollar).
Venus Williams, de voormalige nummer één van de wereld, nu na blessureleed teruggevallen tot de veertiende plaats, was ingeschat als eerste reekshoofd in Japan. Ze had bij de laatste acht haar landgenote Chanda Rubin (WTA-10) partij moeten geven. Volgens de WTA sukkelt het oudste Williams-zusje met een blessure aan het been.

Vorig jaar speelde Venus haar laatste wedstrijd met de verloren finale van Wimbledon tegen zus Serena. Na de Australian Open, waar ze in de 1/16e finales werd uitgeschakeld door haar landgenote Lisa Raymond, was Tokio nog maar het tweede toernooi waar ze aan deelnam sinds Londen. Een buikspierblessure hield haar zes maanden aan de kant.

De ernst van de blessure valt af te wachten om een oordeel te kunnen vellen over Venus' deelname in Antwerpen. Ze is er ingeschat als vierde reekshoofd en mag bij winst, de derde op rij, het diamanten racket mee huiswaarts nemen.


Uitslagen -- vrouwen enkelspel -- kwartfinales:
Jelena Dokic (SMo/7) -- Tatiana Panova (Rus) 6-1, 6-1

Lindsay Davenport (VSt/2) -- Daniela Hantuchova (Slk/8) 6-2, 6-2

Magdalena Maleeva (Bul) -- Ai Sugiyama (Jap/4) 6-1, 6-1

Chanda Rubin (VSt/5) wv Venus Williams (VSt/1) door forfait (beenblessure)


Programma halve finales:
Chanda Rubin (VSt/5) -- Magdalena Maleeva (Bul)

Lindsay Davenport (VSt/2) -- Jelena Dokic (SMo/7)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig