SEOUL -- Een Belgische miljardair is er in geslaagd 2.250 Koreaanse bereidwilligen te vinden om hem te huwen. Het recordaantal reacties volgde op de contactadvertentie ,,Belgische miljardair (71) zoekt 40-jarige Koreaanse Assepoester'', die hij in een Koreaanse krant en op een Koreaanse internetsite plaatste.

Dat de rijke Belg in de advertentie de wens koesterde zich in de nabije toekomst van nakomelingen te voorzien, was blijkbaar voor de Koreaanse schonen geen bezwaar. Ook de voorwaarde dat de toekomstige eega een aardig mondje Frans, Engels en Nederlands (of Duits) machtig moest zijn, hield weinigen tegen.

De naam van de miljardair werd in de advertentie niet prijsgegeven, maar volgens het relatiebureau Bien-Aller, dat de advertentie in Seoul publiceerde, was de tip ,,lijkt sprekend op de Franse acteur Jean Gabin'' mede verantwoordelijk voor de stormloop aan reacties van mogelijke huwelijkskandidates. De harde bolster Gabin bracht namelijk in het verleden meermalen het hoofd van heel wat bioskoopbezoeksters op hol.

Op de vraag of de miljardair zijn Koreaanse prinses reeds gevonden heeft, moest het relatiebureau met spijt in het hart ontkennend antwoorden. ,,Hij heeft al enkele vrouwen ontmoet, maar zijn Assepoester zat er nog niet tussen''.