Michel Vanhaecke
vdb
BRUGGE -- De correctionele rechtbank van Brugge heeft profwielrenner Michel Vanhaecke (30) en diens vader Werner (66) veroordeeld tot één maand cel met uitstel en een boete van 10.000 frank (148 euro). De twee stonden terecht voor valsheid in geschrifte en poging tot oplichting.

Op 24 januari 2001 was Michel Vanhaecke in het bezit van een blanco doktersvoorschrift met artsenstempel. Vanhaecke zou zelf geprobeerd hebben van het voorschrift drie kopies te maken. Zijn vader probeerde ermee het spierversterkend middel Humotrope af te halen bij een apotheker. Hij kleefde daarvoor een vignet van het nichtje van Vanhaecke op het voorschrift.

De verdediging zei dat de feiten moesten worden gerelativeerd. De advocaat legde een loonbriefje van Michel Vanhaecke neer. Hij zou minder verdienen dan algemeen werd aangenomen.

De advocaat vergeleek de feiten ook met vervalste doktersbriefjes die door leerlingen werden voorgelegd om hun onwettige afwezigheid te legitimeren. Vader Werner Vanhaecke bekende dat hij heeft meegeholpen.