Een trogvormige storing, gekenmerkt door koudere lucht in de hoogte zal vooral in de namiddag de kans op buien laten toenemen. Deze buien kunnen zelfs in voldoende mate ontwikkelen om onweer te laten ontstaan.

Morgen is het aanvankelijk overwegend droog met wolkenvelden, al kan er in het zuiden van het land al gedurende de voormiddag een buitje tot stand komen. Na de middag komen er zwaar bewolkte perioden opzetten en ontstaan er verspreid in het binnenland enkele buien. Hier en daar kan een dergelijke bui vergezeld worden van onweer. In het westen is de kans op buien gevoelig kleiner, maar niet uitgesloten. De westelijke wind spant aan tot matig, windkracht 3 of 4. De maxima zijn begrepen tussen 15 graden in de Ardennen en hooguit 20 graden in de Kempen. Vannacht komen er vooral in het oosten nog enkele buien tot ontwikkeling. Elders wordt het tijdelijk overwegend droog. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking echter gestaag toe en na middernacht volgen er perioden met regen. Het wordt een vrij zachte nacht met minima rond 7 graden in de Hoge Venen en rond 10 of 11 graden elders. De wind waait matig en ruimt naar het westzuidwesten.

Vooruitzichten:

De volgende dagen zal het Polaire front over ons land vrijwel tot stilstand komen. Het wordt gevoelig kouder en geregeld zijn er perioden met regen of buien. In het weekend wordt er nog steeds niet veel verbetering verwacht. Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en wisselen drogere perioden af met perioden van regen. In de latere namiddag wordt het overwegend droog in het noordwesten met mogelijk ook een weinig zon. In het zuiden blijft het evenwel regenachtig. Het wordt vrij koud met maxima tussen 13 en 16 graden. Vrijdag wordt het erg somber en grijs. Geregeld valt er wat regen of zijn er enkele buien. In het noorden kan de zon tijdelijk even tevoorschijn komen, maar komen er eveneens nog buien opzetten. De maxima blijven ondermaats en liggen tussen 13 en 16 graden. Zaterdag zal de bewolking nog steeds het weerbeeld bepalen. Vooral in de ochtend en voormiddag is het erg regenachtig. Vanuit het westen volgen er echter stilaan enkele opklaringen, die na de middag ook het oosten bereiken. Deze opklaringen worden later evenwel afgewisseld met enkele onweerachtige buien. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden.