Actieve storingen verbonden aan depressies ten noordwesten van de Britse Eilanden, zullen ons weer bepalen met flink wat regen en wind.

Morgen zijn de minima overal positief en schommelen tussen 2 graden in de Ardennen en 7 graden aan zee. Tijdens de ochtend wordt het tijdelijk wat droger, met mogelijk een enkele opklaring. Vanuit het zuidwesten wordt het echter al vlug opnieuw betrokken en volgt er verse regen. In de loop van de namiddag gaat de regen stilaan over in buien die afwisselen met enkele opklaringen. Lokaal kunnen er enkele flinke buien vallen, mogelijk vergezeld van een donderslag. Er waait een matige tot vrij krachtige, windkracht 4 tot 5, zuidelijke wind en er zijn rukwinden mogelijk tussen 50 en 70 km/u. Het wordt erg zacht met maxima rond 5 graden in de Ardennen en rond 9 of 10 graden elders. Morgennacht verdwijnen de buien en wordt het overal tijdelijk overwegend droog. Een nieuwe regenzone laat de bewolking na middernacht echter alweer toenemen en tegen de ochtend volgt er verse regen in het zuidwesten. De zuidwestenwind neemt af tot matig, windkracht 3 of 4. Dankzij de zuidwestelijke luchtstroming en de bewolking blijft het wel vrij zacht. De minima komen uit op 3 graden in de Ardennen en 5 graden elders.

  • Vooruitzichten:l
  • Een krachtige en omvangrijke depressie met de eraan verbonden storingen zal ons weerbeeld op het einde van de week en in het weekend bepalen. Het blijft dus aanhoudend wisselvallig met geregeld regen of buien. Zolang de wind uit een zuidwestelijke sector komt blijft het nog zacht. Pas na het weekend lijkt de wind een andere hoek te kiezen en wordt het terug wat kouder. Vrijdag is het meestal betrokken en wisselen enkele drogere perioden af met perioden van soms matige regen. Het is aanhoudend winderig, maar wel nog steeds erg zacht met maxima tussen 4 en 8 graden. Zaterdag wordt een wisselvallige dag. Eerst zijn er opklaringen en bestaat er slechts een kleine kans op een lokale bui. Nadien neemt vanuit het westen de bewolking toe en volgen er buien of perioden met regen. Het gaat daarbij opnieuw flink waaien met stevige windstoten. De maxima zijn begrepen tussen 7 en 10 graden. Zondag is het wisselend bewolkt en komen er alweer een reeks buien tot ontwikkeling. Daarbij waait er een strakke zuidwestenwind en in de buien kunnen er rukwinden voorkomen. Het wordt wat minder zacht met maxima tussen 5 en 9 graden.

    http://www.meteoservices.be