BRUSSEL - Zes maanden na de ondertekening van het BeST-programma van Belgacom hebben 2.028 statutaire medewerkers, die ingegaan zijn op het aanbod 'vrijwillige actieve beschikbaarheid', Belgacom verlaten. Dat heeft het bedrijf vanmiddag gemeld. De uitvoering van het BeST-programma (Belgacom e-Business Strategic Transformation) ,,verloopt volgens plan'', aldus nog Belgacom.

Het BeST-plan voorzag de mogelijkheid op vrijwillige basis de activiteiten bij Belgacom te beëindigen en beschikbaar te blijven op de arbeidsmarkt. In totaal gingen 4.148 medewerkers, of 92 procent van de zowat 4.500 die hiervoor in aanmerking kwamen, in op dit aanbod van 'vrijwillige actieve beschikbaarheid'.

Het zijn statutairen die op 31 december 2002 de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt en 20 jaar anciënniteit hebben. Hiervan hebben er 2.028 (48,8 procent) het bedrijf verlaten. Het programma loopt nog tot eind 2005. Daarnaast werken vanaf 1 juli 500 medewerkers deeltijds.

De voorbije maanden werden ook akkoorden gesloten met de vakbonden over de concrete reorganisatie- en reconversiemaatregelen, ,,die de Belgacom-medewerkers zullen richten naar meer toekomstgerichte functies'', luidt het bij het telecombedrijf. De afgeronde onderhandelingen slaan op verscheidene diensten met in totaal 12.600 werkposten. ,,Reconversie is nodig voor 1.250 medewerkers, er zijn tevens vacatures voor 2.350 taken'', stelt Belgacom. Voor de andere diensten worden de onderhandelingen de komende maanden voortgezet.

Het BeST-programma, dat Belgacom moet voorbereiden op de toekomst, werd in december vorig jaar door vakbonden en directie ondertekend.