ANTWERPEN - ,,Veel mensen hebben een vertekend beeld over hoe de journalisten of de media in het algemeen werken'', vindt Kurt Tuerlinckx, Gazet van Antwerpen-journalist en voorzitter van het in het Antwerpse Pershuis gevestigde Internationaal Perscentrum Vlaanderen (IPV). Het IPV wil daar iets aan doen via een nieuwe website die jongeren op een speelse manier een ,,introductie tot de media'' wil geven.

De nieuwe site, media.uni.be , is tot stand gekomen in samenwerking met het opleidingscentrum van de Financieel Economische Tijd, TijdAcademie.

Het project richt zich tot jongeren tussen 12 en 18 jaar. Maar de organisatoren dromen ook van een samenwerking met leerkrachten. Daarom houdt het IPV woensdag 22 mei een conferentie voor geïnteresseerde leerkrachten en beslissingnemers uit de onderwijswereld. De organisatoren hopen dan feedback te krijgen van de leerkrachten over de inhoud van de website.

De site bestaat uit vier modules: een interactieve leermodule met een overzicht van het medialandschap; geleide bezoeken; een online quiz; en een poll waar de bezoekers hun mening kwijt kunnen. Aan de theoretische leermodule is bovendien een casestudy verbonden rond de gebeurtenissen van 11 september.