PARIJS - De mensen van Lotto-Adecco zijn bijzonder tevreden met de Tourselectie maar ze waren niet verrast met de aanduiding. Tourbaas Jean-Marie Leblanc had hen al min of meer zekerheid gegeven over de selectie.

Sportdirecteur Claude Criquielion: ,,De selectie van Lotto is geen verrassing. We waren niet zenuwachtig toen we wachten op de uiteindelijke beslissing van de Tourdirectie. Jean-Marie Leblanc had ons na Luik-Bastenaken-Luik al min of meer verzekerd dat het in orde was. Tijdens Parijs-Nice had hij ook al gezegd dat als we zo verder deden, we erbij zouden zijn. Over onze deelname aan de Tour moet niet gediscussieerd worden. We zullen er staan met Rik Verbrugghe, Mario Aerts en Kurt Van de Wouwer voor het algemeen klassement. En Jeroen Blijlevens zal er bij zijn om een ritje mee te pikken.''

De Italiaanse ploegleider van Mercatone Uno, Giuseppe Martinelli toonde zich zeer ontgoocheld. ,,Ik ben verschrikkelijk ontgoocheld. Tot op het laatste moment geloofde ik echt dat het Italiaanse peloton in de Ronde van Frankrijk zou aangevoerd worden door Marco Pantani. Maar ik heb me vergist. Ik wanhoop echter niet. Ik hoop dat ik Jean-Marie Leblanc nog op andere gedachten kan brengen. Daarvoor reken ik op een sterke prestatie van Pantani in de Giro.

Leblanc verklaarde dat de Tourdirectie bewust gekozen heeft om de jeugd een kans te geven. Maar Walter Godefrood, manager van het Duitse team Telekom, is al even verbaasd over de selectie als zijn Italiaanse collega. ''Is dit de ronde voor de Fransen of gaat het om de Ronde van Frankrijk? Hoe deze selectie tot stand is gekomen is me onduidelijk. Waren het sportieve criteria die de doorslag gaven of nationale,,, vroeg Godefrood zich af.

Marc Madiot, ploegleider van La Française des Jeux was uiteraard wel tevreden met de selectie van zijn ploeg. ''Het is een mooie aanmoediging voor de Franse ploegen. Ik dank de Société du Tour de France daarvoor. Met de commentaren in de pers van de laatste dagen geloofde ik er wel in, maar men is toch nooit zeker.