SRINAGAR - Bij een aanslag bij het parlements-gebouw van de Indiase deelstaat Jammu-Kashmir is vandaag een politieagent om het leven gekomen en zijn zeker 24 mensen gewond geraakt. De aanslag is vermoedelijk gepleegd door moslimrebellen die strijden voor de afscheiding van de provincie van India.
De daders brachten eerst een granaat tot ontploffing bij de hoofdingang van het zwaarbewaakte parlementsgebouw en lieten er vervolgens een ontploffen voor een bioscoop 500 meter verderop. Bij het parlementsgebouw raakten zeker twaalf mensen gewond, onder wie vier burgers. Een van de acht gewond geraakte agenten is later overleden.

De tweede granaat was gericht op een grenspatrouille van het Indiase leger die zich ophield in de buurt van een bioscoop. Drie soldaten en tien burgers raakten bij de tweede explosie gewond. De daders zijn ontsnapt.

Op 1 oktober vorig jaar werd ook al een zelfmoordaanslag gepleegd op het parlementsgebouw. Daarbij kwamen veertig mensen om het leven, onder wie tientallen burgers.