BRUSSEL - De Guineeër Soulemane Youla gaat dan toch naar Anderlecht. De 18-jarige aanvaller wordt door Lokeren voor een jaar op huurbasis uitgeleend aan de Brusselse club met een optie tot aankoop die vervalt op 30 april 2001.
Gisteren werd nog gemeld dat de transfer niet door zou gaan. Maar laat op de avond zijn Lokeren en Anderlecht toch tot een akkoord gekomen. Over het bedrag werd niets bekend gemaakt.

Youla mag spelen in de Champions League. De transfer moest daarvoor afgehandeld worden voor 1 september. Youla heeft zijn handtekening op donderdag 31 augustus gezet, net voor middernacht.

De jonge spits kwam vorig jaar in de loop van het seizoen bij Lokeren terecht. Hij speelde er 14 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde. Voor de nationale ploeg van Guinee speelde hij zes interlands, waarin hij zes doelpunten maakte.

Frédéric Pierre, die eerder door Anderlecht werd aangetrokken, mag niet in het kampioenenbal aantreden. Hij speelde met zijn vorige club, Standard, al in de intertotobeker en mag daarom dit seizoen geen Europese wedstrijden meer spelen.