DE PANNE - Het pretpark Plopsaland in De Panne heeft deze zomer 33 procent meer bezoekers ontvangen dan haar voorganger Melipark. In augustus was er een stijging met 40 procent bezoekers. Tijdens acht dagen moest het park zelfs tijdelijk de deuren sluiten omdat de maximumcapaciteit van 12.000 personen was bereikt. De cijfers zijn bekendgemaakt door directeur Paul Van Havere en marketingmanager Wim Wauters.
,,Er was niet alleen een grote toeloop voor het park zelf, maar ook voor de speciale shows met tv-figuren. Er werden deze zomer in het park 575 shows gegeven. Daarvan waren er 200 Samson en Gert-shows, soms tot vijf shows per dag'', zo verduidelijkt Wauters.

Absolute cijfers maakte Plopsaland niet bekend. ,,4 tot 5 procent van onze klanten komen uit Nederland. Er komen procentueel gezien wel minder Franstaligen naar het park'', aldus Van Havere.

Volgens enquetes die het park liet uitvoeren aan de uitgang, is 97 procent van de bezoekers tevreden over het park.

Plopsaland heeft ook plannen naar de toekomst toe. ,,We gaan praten met de NMBS om het treinverkeer vlotter te laten verlopen in het station. Zo willen we meer treinen en treinen die ook na 21 uur 's avonds vertrekken, want Plopsaland is open tot 21 uur'', zegt Van Havere.

Ook voor de animatie zijn er plannen. Zo wil men een zaal bouwen met een grotere capaciteit voor de zaalshows van ,,Big en Betsy'' en ,,Samson en Gert''. In 2001 zal Plopsaland ook meer dagen open zijn: van 7 april tot de derde week van oktober.

Plopsaland in De Panne stelt 62 mensen vast tewerk, tijdens de zomermaanden en op piekmomenten kan dat oplopen tot 220.