NEW YORK -- Na hun zege in de openingsmatch in Atlanta (83-88) bevestigden de Hornets gisteren op het veld van Orlando, zij het nipt (98-100). Cleveland leed een tweede nederlaag dit seizoen in Phoenix.
Het trio Baron Davis - David Wesley - Jamaal Magloire lag aan de basis van het succes van New Orleans. Met twee zeges uit twee matchen is New Orleans goed gestart in het nieuwe NBA-seizoen.

Dat kan Cleveland niet zeggen. Ondanks alweer een knalprestatie van LeBron James, gingen de Cavaliers met 95-86 onderuit in Phoenix. Cleveland blijft na twee partijen met lege handen achter.

Bij de Hornets waren Wesley (28), Davis (22) en Magloire (27) goed voor 77 van de 100 punten. Laatstgenoemde, die ook nog 8 rebounds pakte, vestigde daarmee een persoonlijk puntenrecord. Davis voegde er nog eens 8 assists en 5 rebounds aan toe. Aan de overzijde volstonden de 33 punten, 7 rebounds en 5 assists van Tracy McGrady, de beste schutter van vorig seizoen, niet. T-Mac had nochtans op vijf seconden van het einde de bal in handen voor de gelijkmaker. Maar kwam dankzij Magloire niet tot scoren.

In de partij tussen Phoenix en Cleveland werd het laatste kwart (23-13) de bezoekers fataal. Amare Stoudemire, vorig seizoen rookie van het jaar, pakte uit met 25 punten en 8 rebounds. Hij werd goed ondersteund door Stephon Marbury (24 punten, 7 assists, 5 rebounds) en Shawn Martin (15 punten, 11 rebounds).

Ook LeBron James liet zich gisteren opmerken. Hij miste nipt zijn eerste triple double: 21 punten, 12 rebounds en 8 assists. De naam van LeBron James lijkt een seizoen lang over de tongen te zullen rollen, maar vraag is waar dat Cleveland zal brengen bij de eindafrekening.