AMSTERDAM -- De Nederlandse bank ABN Amro begeeft zich op de Franse markt voor financiële dienstverlening. Dat doet de bank door met het detailhandelsconcern Pinault-Printemps-Redoute (PPR) een gezamenlijk bedrijf te beginnen. De samenwerking loopt via de PPR-dochter Finaref. Beide partijen hebben hiertoe een princiepsovereenkomst getekend.

Concreet zal ABN Amro later een belang van 49 procent nemen in de Banque Générale de Commerce (BGC), die in november 1999 door Finaref werd gekocht.

De gezamenlijke onderneming gaat spaarproducten, beleggingsfondsen en levenverzekeringen ontwikkelen en via verschillende kanalen aan de man brengen. In het derde kwartaal van 2001 moet het bedrijf operationeel zijn. Doelstelling is om over vijf jaar circa 500.000 klanten te hebben.

Finaref heeft ruim acht miljoen klantenkaarthouders en dertien miljoen rekeninghouders, en is daarmee de op twee na grootste in consumentenkrediet in Frankrijk.

De toekomstige partners onderstreepten vandaag dat deze 'strategische alliantie' komt op een moment dat de Franse markt voor sparen een snelle ontwikkeling doormaakt. Momenteel is de geschatte omvang van die markt 2.000 miljard euro en ligt het jaarlijkse groeipercentage op ongeveer 5 procent.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig