BELGRADO -- De dochter van de voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is vandaag voor een rechtbank in Belgrado verschenen. De 32-jarige Marija Milosevic staat terecht voor het in de lucht schieten met een pistool tijdens de arrestatie van haar vader.
Marija Milosevic is aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van mensen en illegaal wapenbezit. Ze kan tot maximaal drie jaar cel worden veroordeeld.

Milosevic' dochter heeft tegenover journalisten verklaard dat ze in de war was omdat haar vader werd weggevoerd en dat ze een hele fles cognac had leeggedronken terwijl ze niets had gegeten. Het duurde 26 uur voordat de politie Milosevic had ingerekend. Voor het pistool waarmee Marija schoot had ze een vergunning, maar ze droeg ook nog een revolver waarvoor ze er geen had.

Marija heeft zich tijdens het presidentschap van haar vader verrijkt door gebruik te maken van haar vaders positie. Ze bezat een radio- en televisiestation en een disco. Haar broer Marko zou zich hebben ingelaten met schimmige zakendeals. Hij is na de val van Milosevic in oktober vorig jaar gevlucht om aan vervolging te ontkomen.