LEIPZIG -- Er komt voorlopig geen zesde Belgische finale tussen Kim Clijsters (WTA 1) en Justine Henin (WTA 2) dit jaar. Clijsters blesseerde zich zaterdag in de halve finales van het WTA-toernooi van het Duitse Leipzig (585.000 dollar) aan de rechterenkel en gaf op. Henin neemt het nu in de finale op tegen Clijsters' tegenstandster, Anastasia Myskina.
De Limburgse had de eerste set tegen de als derde geplaatste Russische met 7-5 gewonnen en leidde in de tweede met 4-3 toen ze zich bezeerde. Het nummer één van de wereld sloeg jaar voet om toen ze haar befaamde spreidstand nog eens bovenhaalde. Clijsters liet zich aan de kant verzorgen, de enkel werd ingetapet, maar dat mocht niet baten. Na enkele balletjes, en bij een 4-4 stand, stapte de Belgische alsnog van het veld.

Ook vorig jaar stonden de twee al tegenover elkaar in de halve finales in Leipzig. Ook toen stootte Myskina door naar de finale. Ze haalde het toen in drie sets: 6-4, 5-7 en 7-6 (7/3). In de finale verloor de Russin later van Serena Williams. In de onderlinge ontmoetingen met Clijsters staat het nu 3-3.

Henin won zaterdag in de halve finales in twee sets van de Venezolaanse Maria Vento-Kabchi (WTA 58): 6-0 en 6-3.

Justine Henin-Hardenne en Anastasia Myskina stonden al vier maal tegenover elkaar. Henin-Hardenne haalde het drie maal, waarvan twee keer dit jaar. De laatste keer was in de kwartfinales van de US Open, waarin Henin-Hardenne won in twee sets: 6-2 en 6-3. Myskina stond vorig jaar ook al in de finale in Leipzig. Ze verloor toen van de Amerikaanse Serena Williams.

De zege van Henin-Hardenne tegen Vento-Kabchi was al haar 22e opeenvolgende. De Belgische stond dit jaar al 8 keer in de finale, ze verloor slechts één maal: in het Nederlandse Rosmalen waar ze opgaf met een blessure. De zege ging daardoor naar Kim Clijsters.

Uitslag:

Enkel vrouwen (halve finales):

Anastasia Myskina (Rus/3) -- Kim Clijsters (Bel/1) 5-7, 4-4, opgave

Justine Henin-Hardenne (Bel/2) _ Maria Vento-Kabchi (Ven) 6-0, 6-3

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig