AMSTERDAM - Tegen de goedkeuring van het reddingsplan van Versatel door de rechtbank in Amsterdam is geen bezwaar aangetekend. Dat betekent dat het Nederlandse telecombedrijf vanaf vandaag officieel uit gerechtelijk akkoord is. Dat heeft Versatel bekendgemaakt.
Het telecombedrijf had uitstel van betaling aangevraagd om obligatiehouders te dwingen in te stemmen met zijn plan om schuldpapier om te zetten in aandelen. Veel keus hadden zij niet omdat Versatel anders dreigde failliet te gaan.

De rechtbank keurde het herfinancieringsplan vorige week woensdag goed. Tot vandaag konden eventuele tegenstanders bezwaar aantekenen. Nu deze termijn is verstreken, is Versatel definitief uit de procedure van concordaat.

Het herstelplan voorziet dat een schuld van circa 1,7 miljard euro wordt omgezet in 365,4 miljoen nieuwe aandelen. Aan de obligatiehouders wordt bovendien een bedrag van ongeveer 343 miljoen euro in contanten uitgedeeld. Door de transactie krijgen de 'nieuwe' aandeelhouders een belang van 80 procent in Versatel. Het telecombedrijf verwacht dat de distributie van geld en aandelen rond 9 oktober is afgerond.

Versatel keert op die manier weer terug naar een ,,aanzienlijk'' positief eigen vermogen van 1 miljard euro. Het bedrijf kwam in maart van dit jaar op het zogenoemde strafbankje van de Amsterdamse effectenbeurs terecht, wegens een negatief eigen vermogen en gaat nu aan Euronext Amsterdam vragen deze noteringsmaatregel op te heffen.