Achter de storing die in de vroege ochtend het zuidoosten van het land verlaat, volgt er een koele westelijke luchtstroming met slechts een kleine kans op een bui.

Morgen is het vooral erg koel geworden in het centrum en het westen. Het kwik is afgelopen nacht gedaald tot 7 graden. In de Ardennen en Belgisch-Lotharingen liggen de minima tussen 7 en 9 graden. Een regenzone verlaat al vlug het uiterste zuidoosten van het land en wordt overal gevolgd door opklaringen. Tijdelijk zijn er zelfs enkele brede opklaringen mogelijk, maar stilaan komen er opnieuw wolkenvelden opzetten. Deze wolkenvelden worden later op de dag talrijker en dan is het niet uitgesloten dat er lokaal een buitje tot ontwikkeling komt. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De wind waait matig uit het westzuidwesten, windkracht 3 aan zee 4. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 13 of 14 graden elders.

Morgenavond en -nacht volgen er brede opklaringen, waarin het flink zal afkoelen. Het kwik kan in de Ardennen dalen tot 2 graden. In Laag- en Midden-België komen de minima uit op waarden tussen 5 en 7 graden. Een matige westenwind, windkracht 4, voert iets zachtere lucht aan in de kuststreek, waardoor de minima er uitkomen op 9 graden. In het binnenland wordt de wind zwak en krimpt naar het zuidwesten, windkracht 2. Daar kunnen er ook mistbanken ontstaan.

Vooruitzichten:

Een storing trekt zaterdagnacht doorheen het land, maar ervoor en erachter is het wel meestal droog. Het blijft echter aanhoudend winderig. Vrijdagochtend is er kans op verspreide mistbanken. Nadien zijn er eerst nog veel lage wolkenvelden, met een kleine kans op een spatje motregen. In de loop van de latere ochtend en voormiddag breekt de bewolking echter open en volgen er van het westen uit opklaringen. Deze opklaringen spreiden zich dan verder uit naar het oosten. Het blijft daarbij uiteraard droog. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden. Zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft meestal droog en een strakke zuidwestenwind voert vrij zachte lucht aan. De maxima liggen tussen 13 en 16 graden. Na de doortocht van een storing in de nacht volgen er zondag opnieuw opklaringen. Het is overwegend droog en de maxima komen uit op waarden tussen 12 en 14 graden. Het wordt een winderig, maar toch wel vrij zacht herfstweekend.