LONDEN - De prinsen William en Harry gaan dienst nemen in het Britse leger in Sandhurst. Zo zetten ze de traditie van hun koninklijke voorgangers. Dit meldt de Sunday Times.

Volgens de krant zouden de twee zonen van Prins Charles begonnen zijn aan het zoeken van een regiment dat hun inschrijving bij de eliteacademie zou sponsoren. William die volgende maand 21 wordt, studeert momenteel Kunstgeschiedenis in Schotland, de achttienjarige Harry is bijna klaar met zijn opleiding aan de Etonschool. De twee jongens hebben hun interesse in het leger getoond terwijl ze schoolliepen op Eton. Vooral Harry zou het juiste temperament hebben voor een militiare carrière.

Prins Charles en zijn broers hebben ook een legerdienst achter de rug. De vader van de twee jongens was bij de Koninklijke marine waar hij orders van een mijnenveger moest uitvoeren terwijl zijn jongere broer prins Andrew een succesvolle carrière had als helikopterpiloot tijdens de Falklands oorlog in 1982. De jongste zoon van de Britse koningin, prins Edward, had daarentegen een korte en onsuccesvolle carrière als soldaat bij de Koninklijke Marine.

Volgens de Sunday Times zou William de één jaar durende cursus van Sandhurst volgen na zijn studies. Harry's toetreding tot het leger zou afhangen van zijn schoolresultaten en van het feit of hij al dan niet naar de universiteit gaat.

Een goede bron zou aan de Britse krant verteld hebben dat niets werd opgelegd aan de prinsen. De bron weerlegt als zou William willen werken in een New York's veilinghuis of galerij.