BRUSSEL - De politie van Brussel heeft afgelopen woensdag twee mannen opgepakt die zich als agenten uitgaven en valse kaarten voor een politiebal verkochten, zo is vandaag van het parket vernomen. Hun handeltje had tenminste 40.000 frank opgebracht.

De twee mannen hadden een kaart op zak waarop stond dat ze afgevaardigde waren van een sociaal fonds voor politie en brandweer. Ze verkochten kaarten voor een bal van de politie in het Hilton. De prijs van de kaarten varieerde van 200 tot 2.000 frank. Sommige mensen hadden onder lichte dwang een kaart gekocht.

Woensdagmiddag waren de mannen op pad in de Marollen. Buurtbewoners die het zaakje verdacht vonden, belden de politie, die het tweetal even later kon inrekenen. Het geld van de verkoop en de valse kaarten werden in beslag genomen. Na verhoor werden de mannen vrijgelaten.

De politie van Brussel meldt dat geen van haar agenten geld inzamelt voor bals of andere activiteiten. Wie met zo'n ,,valse'' inzameling te maken krijgt, wordt verzocht onmiddellijk de politiediensten te verwittigen.