LONDEN - Het festival van Glastonbury, het grootste zomerse popfestival van Groot-Brittannië, zal dit jaar doorgaan. De lokale autoriteiten hebben de organisatie gisteravond toestemming gegeven het driedaagse evenement nieuw leven in te blazen.
In 2001 werd het festival in het graafschap Somerset, 190 kilometer ten zuidwesten van Londen, uit veiligheidsoverwegingen afgelast. De laatste keer dat het evenement werd gehouden, in juni 2000, werd het festival bezocht door 200.000 mensen, van wie zeker de helft geen kaartje had. De organisator kreeg een fikse boete opgelegd.

Om te voorkomen dat festivalgangers dit jaar opnieuw massaal door de hekken breken, heeft organisator Michael Eavis een beveiligingsplan gepresenteerd dat voorziet in een hekwerk van 3,6 meter, wachttorens en 663 beveiligingsmedewerkers.

Het Glastonbury-festival wordt sinds 1970 gehouden. Het festival is al drie keer eerder afgelast, twee keer om het terrein de kans te geven te herstellen en een keer wegens een incident tijdens de voorgaande editie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig