BRUSSEL - De Belgische premier Guy Verhofstadt neemt volgende week zowel deel aan het World Economic Forum in New York als het World Social Forum in het Braziliaanse Porto Alegre. Dat heeft de persdienst van de eerste minister bekendgemaakt.
Vrijdag reist Verhofstadt naar New York voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF), een informeel overlegforum voor toppolitici en sleutelfiguren uit de zakenwereld dat de voorgaande jaren in het Zwitserse Davos plaatsvond. De premier heeft in New York een aantal bilaterale contacten en zal discussies rond de globalisering en het buitenlands beleid van de EU modereren.

Zaterdag ontmoet Verhofstadt in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia president Fernando Henrique Cardoso. Zondag trekt de delegatie naar het World Social Forum, waar de andersglobalisten verzamelen blazen.

Als voorzitter van de Europese Unie ontwikkelde de premier een bijzondere interesse in de problematiek van de globalisering.

Naar aanleiding van de woelige G8-top in Genua schreef hij eind september een brief aan de andersglobalisten. Eind oktober lokte hij onder meer de voormalige VS-president Bill Clinton en de Canadese auteur Naomi Klein naar Gent voor een internationaal debat over het thema. Met zijn dubbele bezoek wil Verhofstadt de dialoog verderzetten, zo besluit de persmededeling.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig