GENT - Op zes weken tijd zijn in het Centro Cultural Banco do Brasil in Sao Paulo circa 30.000 mensen de tentoonstelling ,,Raoul Servais -- O Itinerario de um Cine-Pintor'' komen bekijken. Daarin wordt zowel het filmwerk van de Belgische autodidact-tekenfilmer als zijn activiteit in andere kunstvormen belicht.
De begin deze maand afgesloten tentoonstelling liep in de Braziliaanse grootstad naar aanleiding van het animatiefilmfestival Anima Mundi en ging gepaard met de vertoning van quasi alle films van de nu 72-jarige Oostendse animatiefilmer, compleet met zijn jongste, in ons land nog niet publiek vertoonde, korte film ,,Atraksion''.

De tentoonstelling, samengesteld door de Raoul Servais-stichting, was in 1999 voor het eerst te zien in het Franse Annecy. Vervolgens verhuisde zij naar Quebec en in het najaar van 2000 werd zij onder de titel ,,Portret van een schilder-cineast'' opgezet in het Caermerklooster te Gent.

Volgend jaar reist de tentoonstelling waarschijnlijk naar Sitges en Valencia in Spanje, aldus Jacques Dubrulle, voorzitter van de Raoul Servais Stichting.