BRUSSEL - We hebben akte genomen van de bezwaren van sommige parlementsleden tegen het bezoek van Ariel Sharon aan Brussel, maar het is zeker niet opportuun het bezoek in vraag te stellen, want het is belangrijk het debat aan te gaan met de Israëlische premier. Dat zegt woordvoerder Koen Vervaeke van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Sharon komt op 6 juni naar Brussel. Agalev, Ecolo en de SP hebben zich tegen het bezoek van de Israëlische premier aan het Belgische parlement uitgesproken.

,,Natuurlijk zijn de partijen soeverein, maar wij vinden het heel nuttig premier Sharon hier te ontvangen'', aldus Vervaeke op zijn wekelijkse persbriefing.

Verwijzend naar de gesprekken die minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel in april in Israël met Sharon voerde in het kader van zijn rondreis door het Midden-Oosten, zei de woordvoerder dat ,,net zoals daar, het debat moet gevoerd worden en de boodschap moet doordringen, want het conflict vereist een politieke oplossing. In dit licht is het belangrijk dat ook de parlementsleden de premier kunnen ontmoeten'', aldus nog Vervaeke.

Sharon, die op zijn reis ook Berlijn en Parijs aandoet, zal in Brussel premier Verhofstadt, minister Michel en de voorzitters van Kamer en Senaat ontmoeten en ook op de Europese Commissie ontvangen worden.