GENT - In Gent is vanmiddag opnieuw een gevangene ontsnapt. Dat bevestigt de Gentse politiecommissaris Steven De Smet. De man was vanmorgen in voorlopige vrijheid gesteld en moest zich vanmiddag in een Kortrijks therapeutisch centrum voor drugsverslaagden aanbieden. Hij daagde echter niet op.
De man zat volgens de Gentse parketwoordvoerster een "vrij zware" celstraf uit en werd vandaag in voorlopige vrijheid gesteld onder voorwaarden. Die invrijheidsstelling gebeurde na een beslissing van de Dienst Strafinrichtingen-Bijzondere Gevallen van het ministerie van Justitie.

Eén van de voorwaarden waaraan de man zich moest houden, was de opname in een therapeutisch centrum voor drugverslaafden. Hij moest zich daar om 14 uur aanmelden. "Het transport gebeurde met een bestelwagen die ook die richting uitging", aldus het parket. "Rond de middag stopte de bestelwagen in Sint-Amandsberg omdat de chauffeur een plasje moest maken. Toen kon de man zich uit de voeten maken".

Volgens de Gentse politie wou de jongeman zich naar het graf van zijn grootouders begeven. Hij werd er opgemerkt maar was even nadien weer verdwenen. Familie in Sint-Amandsberg kon de man overtuigen om zich toch aan te melden bij Het Kompas in Kortrijk.

Het parket wou ook geen details kwijt over de identiteit van de man. Dat zijn voorlopige invrijheidsstelling op de helling komt te staan, is volgens de woordvoerster wel vrij waarschijnlijk.

Vorige zaterdag ontsnapte in Gent ook al een gedetineerde toen hij een opleiding volgde buiten de gevangenismuren. Die gevangene had tal van gewelddaden op zijn kerfstok staan.