GENT -- Vier Gentse katholieke hogescholen gaan voortaan samen als de Arteveldehogeschool door het leven. De nieuwe koepel zal 7.000 studenten en 800 personeelsleden tellen en veertien opleidingen organiseren. De Arteveldehogeschool zal de derde grootste hogeschool worden van het land.

De samenwerking werd eerder al goedgekeurd maar werd pas vandaag in een mededeling bekendgemaakt. De vier scholen in kwestie zijn EGON (Hogeschool voor Economisch en Grafisch onderwijs), KaHoG (Katholieke Hogeschool voor Gezondheidszorg Oost-Vlaanderen), KLBO (Katholieke Hogeschool voor Lerarenopleiding en Bedrijfsmanagement) en de Sociale Hogeschool KVMW. De integratie van de verschillende diensten van de scholen zal vanaf januari 2001 beginnen en moet in september van dat jaar rond zijn.

,,De fusie zal onze onderwijsopdracht ongetwijfeld verbeteren'', zegt Martine Naudts, algemeen directeur van KaHoG en woordvoerster van de nieuwe scholengroep. ,,We kunnen de expertise bundelen, gebruik maken van centrale diensten en nieuwe projecten ontwikkelen.''

De Arteveldehogeschool zal veertien opleidingen aanbieden in de gezondheidszorg, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs, sociaal agogisch werk en handelswetenschappen. De hogeschool krijgt een ,,hogescholenenveloppe'' van 1,2 miljard frank.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig