BRUSSEL -- Infosources, de internetprovider-dochter van Belgacom, trekt zich terug uit de Franse markt en verkoopt haar ISP-activiteiten aan Tiscali. Dat heeft de raad van bestuur van Infosources gisteren unaniem beslist. Infosources ontvangt met de verkoop 5 miljoen euro (201,70 miljoen frank) cash.

Afhankelijk hoeveel abonnees Tiscali kan overnemen, komt daar begin 2002 nog eens een bedrag van maximum 5 miljoen euro bij. In de toekomst gaat Infosources zich via haar dochter Skynet uitsluitend toeleggen op de Belgische markt voor internettoegang.

De operatie moet wel nog goedgekeurd worden door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 23 november van dit jaar.

Infosources probeerde in het verleden herhaaldelijk voet aan de grond te krijgen op de markt voor internettoegang in Frankrijk. Die markt is echter zeer competitief, zodat Infosources nu heeft beslist de pogingen te staken. Ze verkiest een oplossing waarbij aangesloten wordt bij Tiscali, die met de overname haar positie in Frankrijk versterkt.

Infosources boekte in het eerste semester een omzetcijfer van 42,4 miljoen euro (1,71 miljard frank), tegen 31,3 miljoen euro (1,26 miljard frank) voor de eerste zes maanden in 2000. De omzetgroei was echter voornamelijk toe te schrijven aan de goede resultaten van Skynet.

In de marge van de verkoop heeft Belgacom zijn aandelen teruggekocht van de stichters-aandeelhouders van Infosources, aan 0,7 euro per aandeel. Na afloop van de terugkoop zal Belgacom 87 procent van het kapitaal van Infosources bezitten. Ook aan de minderheidsaandeelhouders biedt de Belgische operator nu 0,7 euro per aandeel aan.