BRUSSEL -- De volledige Belgische paralympische delegatie verblijft sinds zaterdag 14 oktober in het Paralympisch Dorp te Sydney. Tot dan was de delegatie op stage in het Institute of Sports te Narrabeen.
Het Belgische team wordt geteisterd door blessures. Het begon al bij de heenreis. Wielrenner Guy Culot is in het hotel waar de ploeg zich kon opfrissen en wat uitrusten gestruikeld in de badkamer. Guy viel op een knie en liep een ernstige snijwonde op, net onder de knie. In een hospitaal in Signapore werd de wonde met 7 draadjes gehecht. Gelukkig valt zijn competitie pas op het einde van de Paralympics.

Ook Marie-Line Pollet (tafeltennis) blijft niet gespaard van tegenslag. De laatste dagen van de stage in Narrabeen werd zij in het ziekenhuis opgenomen met een ernstige ontsteking aan het been. Zij verbleef twee dagen in de kliniek maar kon toch, samen met de delegatie, naar het Paralympisch Dorp. Hopelijk heeft dit medische probleem, dat ondertussen wel gunstig evolueert, geen nadelige invloed op haar prestaties.

Tenslotte liep Thierry Daubresse (atletiek) een blessure op tijdens de training. Eerst dacht de teamarts, Steven Reyskens, aan een spierscheur in de buikspieren. Onderzoek in de polikliniek bracht aan het licht dat Daubresse gelukkig geen spierscheur, maar een ernstige verrekking van de buikspieren had opgelopen. Hoe dan ook, Daubresse moet het de eerste komende dagen rustig aan doen en zal eventueel aan de competitie kunnen deelnemen met een speciaal korset dat extra steun geeft aan de buikspieren.