MACHELEN - Zowat 1.200 mensen zijn vanmorgen naar het gemeentehuis van Machelen afgezakt voor een doodsprentje van Joanna Turcksin, alias Woinke Turck, de oudste Belg ooit, die tien dagen geleden op 112-jarige leeftijd overleed. Omwille van de grote interesse voor de prentjes en om de begrafenis zaterdag in alle sereniteit te laten verlopen, had het gemeentebestuur besloten vandaag zelf prentjes te verdelen.
,,Machelen had 500 doodsprentjes laten drukken, maar al om 11.30 uur zaten we door die voorraad heen. Nadien kwamen nog eens circa 700 personen opdagen en ontvingen we een honderdtal telefoontjes. Vanuit alle hoeken van het land, van de kust tot in de Ardennen, en zelfs vanuit Nederland zijn er mensen afgekomen,'' zo werd op het Machelse gemeentehuis gezegd.

Alle mensen die maandag tevergeefs bij het gemeentebestuur hebben aangeklopt voor een doodsprentje, krijgen er een opgestuurd. Wie nu nog een prentje wil, moet daarvoor schriftelijk een verzoek sturen naar het gemeentebestuur. Het schepencollege van Machelen neemt binnenkort een beslissing over wat men met die aanvragen zal doen. Ook zaterdag op de begrafenis waren al 800 prentjes verdeeld.