LONDEN - Een gepensioneerde Schot heeft fossiele resten van het monster van Loch Ness gevonden. Dat meldt de Daily Telegraph .

Gerald McSorley (67) vond tijdens een wandeling langs de kust de fossiele resten van een langnekkig, vleesetend zeedier dat 150 miljoen jaar geleden in de Schotse wateren leefde. ,,Ik viel letterlijk over het fossiel in het water. Toen ik mijn handen op de grond zette om mijn evenwicht terug te vinden zag ik iets vreemds en raapte het op'', aldus de gepensioneerde groothandelaar in metaal. ,,Toen ik een stukje had proper gemaakt en de structuur van het bot kon zien, werd het me duidelijk dat ik een belangrijk fossiel had gevonden'', voegde hij eraan toe.

McSorley stootte op vier in uitstekende staat bewaarde ruggenwervels van een plesiosaurus, het prehistorische dier dat de meeste overeenkomsten heeft met de verhalen van het huidige monster van Loch Ness. Wetenschappers van het Nationaal Museum van Schotland verklaren dat de fossiel het bewijs is dat er ooit een 10 meter lang monster in het gebied leefde.