BRUSSEL -- De kapers die de vlucht 77 van American Airlines op het Pentagon lieten neerstorten, hadden geen vuurwapens bij maar waren enkel gewapend met messen en cutters. Dat onthulde Barbara Olson, een van de passagiers.
Ze belde haar echtgenoot tweemaal via haar gsm, enkele minuten voor het vliegtuig neerstortte. De vrouw werkte voor CNN. Haar man is de procureur-generaal van de VS, Theodore Olson. Theodore Olson verwittigde het commandocentrum van het Amerikaanse gerecht. Maar dat kon niet meer baten.

Samen met de andere passagiers en het vliegtuigpersoneel werd Olson door de kapers verplicht om zich naar de achterzijde van het vliegtuig te begeven. Zij wisten blijkbaar niet wat de plannen waren.

In vlucht 93 die neerstortte in de omgeving van Pittsburgh, ging het er anders aan toe. Een passagier zou, volgens persbureau AP, via zijn gsm aan hulpdiensten gemeld hebben dat de kapers van dat toestel aan de passagiers gezegd hadden dat ze het wilden laten neerstorten op Camp David, het buitenverblijf van de Amerikaanse president waar dag op dag 23 jaar eerder de Camp David-akkoorden gesloten werden tussen Israëli en Palestijnen.