GENT - Engine Center Gent (ECG), dat motoren levert aan Volvo Cars Gent, start vandaag met de bouw van een nieuwe en grotere fabriek in de Skaldenstraat. ECG monteert onderdelen op Volvo-motoren maar is ,,te krap'' gehuisvest. De nieuwe fabrieksgebouwen zullen half 2003 operationeel zijn en het aantal personeelsleden zal van 50 naar 200 stijgen. Dat meldt de woordvoerder van Volvo Cars Gent, Mark De Mey.
Omdat de personenwagenfabriek Volvo Cars Gent vanaf 2003 haar jaarlijkse productie uitbreidt met 120.000 wagens, moest ECG ook uitbreiden. Met de productie van nieuwe modellen bij Volvo Cars - de grote S60 en de opvolgers van de kleinere S40 en V40 - zou het aantal motorvarianten bovendien sterk stijgen. Ten slotte moet ECG een aantal ,,voormontage-activiteiten'' overnemen van de autofabrikant.

De nieuwe fabriek van ECG kost ruim 12 miljoen euro en is 6.000 vierkante meter groter dan de huidige vestiging in de Sagastraat. Engine Center Gent is een divisie van Volvo Cars Engine, eveneens Zweeds, en monteert sinds 1995 onderdelen op Volvo-motoren. Volgens Mark De Mey zal de fabriek tegen november dit jaar af zijn; in de zomervakantie van 2003 kan dan de verhuis beginnen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig