BRUSSEL -- Benoît Dejemeppe, procureur des konings bij het Brusselse parket, is benoemd tot raadsheer bij het Hof van Cassatie. Dat heeft Dejemeppe zelf bevestigd. De koning zou vorige week de benoeming getekend hebben. Die benoeming moet wel nog in het Staatsblad verschijnen.
Dejemeppe stond 14 jaar aan het hoofd van het Brusselse parket. Daarvoor was hij achtereenvolgens advocaat, onderzoeksrechter in Brussel en substituut bij het Brusselse parket. Hij zal over een maand zijn nieuwe functie opnemen. Zijn opvolger aan het hoofd van het Brusselse parket is volgens Dejemeppe ,,nog in de maak''.

Als magistraat wordt Dejemeppe door zijn gelijken hoog ingeschat. Daarentegen kwam de procureur frontaal in aanvaring met de politieke wereld. De parlementaire onderzoekscommissie-Dutroux, destijds voorgezeten door Verwilghen, oordeelde onder meer dat Dejemeppe onbekwaam was om zijn parket te leiden. De procureur weigerde echter op te stappen en weet de tekortkomingen die men hem en zijn parket verweet, vooral aan het chronische tekort aan manschappen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig