PERTH - Slovakije speelt de finale van de Hopman Cup tennis, een toernooi tussen acht gemengde landenteams, nadat Australië forfait gaf wegens een blessure van speelster Alicia Molik. Dat maakte toernooidirecteur Paul McNamee vrijdag bekend.
De finale wordt zaterdag gespeeld tussen Slovakije en de Verenigde Staten, winnaar in de andere groep na een zege op Rusland.

Molik moest donderdag met een voetblessure opgeven in haar enkelwedstrijd tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova. Op dat moment stond de Australische voor met 6-3, 3-0.

Ploeggenoot Lleyton Hewitt won zijn wedstrijd tegen Karol Kucera (6-3, 6-7 (8/10), 6-3), maar Australië moest forfait geven voor de dubbelwedstrijd wegens de blessure van Molik, waardoor Slovakije de ontmoeting met 2-1 won. Desondanks was Australië geplaatst voor de finale, mede dankzij de opgave van Kim Clijsters in haar wedstrijd tegen Molik eerder op de week.

Slovakije, dat van België verloor, profiteert dus van de forfaits van België en van Australië. Molik moest immers ook afzien van deelname aan de finale, nadat uit scanneronderzoek bleek dat ze een blessure had aan haar linkervoetzool. Zo staat Slovakije geheel onverwacht in de finale van het exhibitietoernooi, gedoteerd voor 750.000 dollar.

In de andere groep overleefde het eerste reekshoofd, de Verenigde Staten, wel. In de laatste wedstrijd werd Rusland verslagen met 3-0. Lindsay Davenport versloeg Anastasia Myskina (6-4, 6-4) en James Blake won van de voormalige nummer één van de wereld, Marat Safin (6-7 (4/7), 7-6 (7/4) en 6-4). In de dubbelwedstrijd versloegen de Amerikanen Rusland met 7-5, 6-4.