ZEEBRUGGE - De rederij P&O Ferries heeft bekendgemaakt dat ze haar administratieve diensten in Dover zal centraliseren. Daardoor zullen bij de rederij 531 personen worden ontslagen in de diverse havens. In Zeebrugge worden 19 bedienden getroffen. Het gaat om 4 boekhouders, 6 bedienden bij de passagiersmarketing, 6 personen bij het callcenter en 3 personen bij de dienst P&O Stena.
De vakbond BBTK is niet te spreken over de nieuwe reorganisatie. De vakbond wijst erop dat er in Zeebrugge enkel een lege doos overblijft en dat alle lokale verankering verdwijnt. In Zeebrugge zou enkel een incheckdienst blijven bestaan.

Enkele maanden terug maakte P&O al bekend dat het de lijn Zeebrugge-Felixstowe en de lijn Zeebrugge-Dover ging opdoeken. Daardoor werden al eens 50 bedienden getroffen. De vakbond vreest voor effectieve werkloosheid gezien er weinig compenserende tewerkstelling bestaat in Zeebrugge. De vakbond stelt ook dat er vanuit politieke hoek en vanuit de lokale werkgevers in Zeebrugge weinig respons komt op de negatieve berichten.