JERUZALEM - Eerste minister Ariel Sharon zegt dat Israël haar operaties in de Gazastrook zal verderzetten. De eerste minister noemde de inval van zondagnacht, waarbij 14 Palestijnen omkwamen, ,,succesvol''.
,,De actie was complex, hard, belangrijk en succesvol'', zei hij toen hij een bezoek bracht aan de Israëlische president Moshe Katsav. Hij betreurde wel dat er ook burgerslachtoffers waren gevallen.

Naast de 14 doden raakten ook 134 Palestijnen gewond, van wie tien ernstig, bij de Israëlische inval in het stadje Khan Younis in het zuiden van Gaza.

Israël oogste felle internationale kritiek. VN-secretaris-generaal Kofi Annan zei dat ,,dergelijke acties geen wettelijke of morele grond had''. Een Amerikaanse woordvoerder verklaarde dat Washington ,,ernstig bezorgd'' was door de aanval.

De Palestijnen zeggen dat 11 van de 14 doden burgerslachtoffers zijn. Twee anderen waren leden van de militaire tak van Arafats Fatah-beweging en de derde dode was een politieman. Tien doden vielen toen een Israëlische helikopter een raket afvuurde op de menigte die zich buiten had verzameld. Volgens Israël ging het om een groep gewapende Palestijnen die de terugtrekkende Israëlische troepen onder vuur namen. Israël zei dat onder de doden zes gezochte militanten waren.