LOS ANGELES -- In de best-of-seven tegen de New Jersey Nets, in de tweede ronde van de NBA-play-offs (Eastern Conference), hebben de Detroit Pistons een 2-0 voorsprong genomen. Vrijdagavond wonnen de Pistons in eigen huis met 95-80.

Aan de rust hadden de Nets, die de schande van de eerste wedstrijd (78-56 verlies) wilden wegwissen, nochtans een voorsprong van 12 punten (46-34).

Via onder meer Chauncey Billups en Richard Hamilton, elk 28 punten, gingen de Pistons echter in de tweede helft van de wedstrijd op en over de Nets.

De volgende twee wedstrijden worden in New Jersey gespeeld, te beginnen met zondagavond. ,,We hebben onze service kunnen houden; nu moeten wij daar ook een wedstrijd zien te nemen'', vertelde Pistons-coach Larry Brown.

Kenyon Martin en Richard Jefferson scoorden elk 19 punten voor New Jersey, de titelverdedigende tweevoudige kampioen in de Eastern Conference. Als de Nets de best-of-seven nog winnen, worden ze het 8e team in de geschiedenis van de play-offs dat terugkomt van een 0-2 achterstand. ,,Er moet een eerste keer zijn voor alles'', reageerde All-Star Jason Kidd, die eindigde met 8 punten, 11 assists en 7 rebounds op zijn scorekaart.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig