BRUSSEL - Delhaize heeft een definitief akkoord gesloten met mede-aandeelhouder Frans Carrefour over de verkoop van de resterende 50 procent die de Delhaize Groep in de Franse winkelketen PG bezit. Aan de transactie hangt een prijskaartje van 2,5 miljard frank.
Volgens Delhaize heeft de Noord-Franse winkelketen PG, die eind juni 48 winkels uitbaatte en 1.500 werknemers in dienst had, ,,geen strategisch belang'' voor de groep.

Tijdens de eerste jaarhelft steeg de omzet (belastingen inbegrepen) van PG met 8 procent naar 6 miljard frank. Dankzij de verkoop, die begin 2001 zal plaatsvinden, komt PG volledig in handen van Carrefour.

Pierre-Olivier Beckers, afgevaardigd bestuurder van de Delhaize Groep, verklaarde na afloop van de persconferentie dat hij geen schrik heeft om hetzelfde lot te ondergaan als GB, dat onlangs werd opgeslorpt door Carrefour ,,Wij laten een forse groei zien en hebben een sterk management'', aldus Beckers. Een alliantie ,,die het aandeel Delhaize ten goede komt'' zou daarentegen wel tot de mogelijkheden behoren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in