BRUSSEL - Het plan dat de directie van Sabena in de gesprekken met Virgin Express heeft voorgelegd, is niet werkbaar. Dat laat Virgin Express weten in een mededeling.
,,Het plan dat Sabena aan Virgin Express voorstelde, zou ons inziens de toekomst van ons personeel in gevaar kunnen brengen,'' luidt het. ,,Een aantal punten blijft niet uitgeklaard, maar de gesprekken gaan verder''.

De luchtvaartmaatschappij blijft bereid om te luisteren naar nieuwe voorstellen van de regering, de Sabena-directie of de commissarissen aangesteld door de Brusselse handelsrechtbank.

Om haar eigen belangen te verdedigen, start Virgin Express vanaf 12 november vanuit Brussel met vier nieuwe bestemmingen: Genève, Zürich, Stockholm en Göteborg. Virgin Express meent dat "een succesvolle ontplooiing van de activiteiten de beste perspectieven biedt om de tewerkstelling in de Belgische luchtvaartsector veilig te stellen".

Met het oog op het bereiken van een oplossing met Sabena, had de maatschappij haar eigen toekomstplannen echter uitgesteld. "Om de eigen belangen te verdedigen moet nu evenwel actie ondernomen worden", klinkt het.

De komende maanden verwacht Virgin Express tot 15 nieuwe bestemmingen aan te kondigen. Daarom zal de maatschappij zoveel mogelijk mensen aanwerven die hun job in de Belgische luchtvaartindustrie hebben verloren.

Virgin Express is ook bereid om passagiers die enig ongemak ondervinden bij de eventuele beslissing van Sabena om haar vluchten te staken, te helpen op de lijnen waarop Virgin Express actief is, aldus nog de mededeling.