FRANKFURT - Volkswagen maakt zich op om de productie van de Kever, gekend onder de benaming 'Beetle', stop te zetten. Dat berichten vandaag verschillende Duitse media. Van de Kever werden de voorbije 70 jaar meer dan 21,5 miljoen exemplaren verkocht.
Een woordvoerster van Volkswagen bevestigt dat de autoconstructeur de productie wil stopzetten, maar beklemtoont dat er nog geen datum vastligt.

Volgens enkele Duitse kranten zou de laatste Kever eind juli al van de band rollen in de Mexicaanse fabriek van Puebla. Daar worden nu nog amper 53 Beetle-wagens per dag geproduceerd. Een woordvoerder van de fabriek noemde eind december als einddatum voor de productie.

Aan de basis van de beslissing ligt de tegenvallende verkoop. Sinds 1998, toen het nieuwe model 'new Beetle' werd geïntroduceerd, ging de verkoop van de Kever gestaag achteruit. Momenteel worden er wereldwijd amper 1.000 wagens per maand verkocht. In Europa wordt al sinds 1978 geen Kever meer geproduceerd. Het autootje is wel erg in trek bij verzamelaars en nostalgici.