BRUSSEL - Na afloop van het kernkabinet hielden de aanwezige ministers de lippen stijf op elkaar over de kwestie Sabena. Niemand nam het woord faillissement in de mond. Ook de verantwoordelijke minister van Overheidsbedrijven en Participaties, Rik Daems, bleef na afloop van het kernkabinet voorzichtig.
,,Op dit ogenblik zijn we nog in gesprekken verwikkeld en dus verkies ik geen commentaar te geven om geen verkeerde verwachtingen te scheppen'', aldus Daems voor de camera's van de Vlaamse en Waalse tv-zenders.

Hij betreurde wel dat er extra politiekrachten naar de luchthaven waren gestuurd. ,,Dit maakt de mensen nodeloos nerveus'', aldus de minister.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken besliste gisteravond ,,uit voorzorg'' 150 agenten op de luchthaven van Zaventem te stationeren. Nog eens een honderdtal anderen wordt stand-by gehouden. Binnenlandse Zaken vreest dat bij een faillissement van Sabena de zaken uit de hand zouden kunnen lopen en wil hiermee verhinderen dat het vliegverkeer hinder ondervindt.

Biac

Ook Biac, de beheerder van de luchthaven in Zaventem, nam de afgelopen week extra veiligheidsmaatregelen om de dienstverlening aan de passagiers en aan de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen te verzekeren. Dat verklaarde Biac-woordvoerder Paul De Backer. Om welke maatregelen het gaat, wilde de woordvoerder niet kwijt. ,,Sabena is één van onze klanten, goed voor de helft van de Brusselse reizigers, maar we moeten ook de andere helft bedienen'', aldus De Backer.