OOSTENDE - De Oostendse luchthaven moet zich specialiseren in het transport van gekoeld fruit, groenten en vis. Voorts is het afsluiten van een partnership met een andere regionale luchthaven van levensbelang en dient er dringend werk te worden gemaakt van een betere verbinding met de trein, de HST en de zeehavens van Oostende en Zeebrugge.

Dat heeft CVP-europarlementslid en lijstduwer op de Oostendse CVP-lijst Johan Van Hecke gisterenavond gezegd tijdens het Groot Luchthavendebat. Het debat was een organisatie van de Werkgroep rond de Impact van de Luchthaven op Oostende en Omgeving (WILOO).

Volgens Van Hecke moet de Oostendse luchthaven in het kader van de Europese eenmaking afzien van het voornemen om alle trafiek in handen te krijgen. ,,Specialisatie en samenwerking zou de huidige werkgelegenheid voor 532 mensen kunnen opdrijven en zelfs verdubbelen'', aldus Van Hecke. ,,Het is ook de enige manier om de luchthaven rendabel te maken en uit te bouwen tot een economisch knooppunt dat rekening houdt met de omwonenden'', besloot Van Hecke.