VERVIERS - Dankzij de nachtelijke vrieskou op de Ardense hoogtes kunnen liefhebbers van sneeuwsport het komende weekend zich opnieuw uitleven op het Ardense plateau. Verscheidene pistes in Wallonië zijn immers terug open voor het publiek.
Liefhebbers van alpijns skiën kunnen terecht op de Baraque Fraiture, in Bévercé (Malmedy), Ovifat, Nidrum, Ster-Francorchamps, Spa, Wanne en Lierneux.

Langlaufers komen aan hun trekken in de provincie Luik, met pistes in Bullange, Butgenbach, Elsenborn, Eupen, Baraque Michel, Botrange, Mont-Rigi, Ovifat, Losheimergraben, Baugnez, Chôdes, Mont-Spinette, Xhoffraix, Manderfeld, Rocherath, Rodt, Sourbrodt, Weywertz et Wirtzfeld, La Gleize, Ster-Francorchamps, Hockai, Lierneux, Spa, Wanne en Faymonville.

Trektochten op sneeuwschoenen zijn mogelijk in Manderfeld, terwijl in Baugnez en op de Baraque Fraiture ritten met sneeuwscooters kunnen worden gemaakt.

In de provincie Luxemburg zijn de pistes in Baraque Fraiture, Bertrix, Champlon, Florenville, Gouvy, Odeigne, Saint-Hubert, Samrée en Vecmont geopend. In Namen kunnen skiliefhebbers terecht in Gedinne, Louette-Saint-Pierre, Membre-sur-Semois en Vresse-sur-Semois. Ook in Riezes, in de provincie Henegouwen, is een piste open voor publiek.

Voor meer informatie: 080/22.74.74 (Oostkantons), 084/41.19.81 (alle regio's), 04/232.65.55 (Luik) 084/41.10.11 (Luxemburg) en 081/74.99.00 (Namen). Op het internet zijn websites raadpleegbaar met informatie over de toestand van de pistes, zoals www.ftlb.be (Luxemburg) en www.eastbelgium.com (Oostkantons).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig