LONDEN -- Het Britse popmonument Sir Elton John dreigt in aanvaring te komen met de belastingdienst in zijn land. Inspecteurs hebben ontdekt dat de zanger 14 jaar lang heeft nagelaten om RSZ-bijdragen te betalen, wat hem wel eens een aanslagbiljet voor miljoenen ponden kan opleveren, zo schrijft de Sunday Times.

Elton John heeft een lange rij grote hits op zijn naam, van ,,Crocodile rock'' tot ,,Candle in the wind''. Dit heeft hem, naast de letters Sir die hij voor zijn naam mag zetten, ook een indrukwekkend fortuin van ongeveer 250 miljoen euro opgeleverd. Een groot deel van dat geld is afkomstig van platenverkoop en optredens in het buitenland.

Juist door die buitenlandse inkomsten dreigt nu een probleem te ontstaan. Want daarop betaalde het extroverte idool geen RSZ-bijdragen, wat volgens de belastingdienst wel had gemoeten.

Dat kan hem een miljoenenboete gaan kosten. Sir Elton liet al weten dat hij zich met alle middelen zal verzetten tegen aan aanslag. Niet omdat hij het geld niet kan missen, zo onderstreept de man die ooit in anderhalf jaar tijd 450.000 euro uitgaf aan bloemen alleen, maar uit principe.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig