AALBEKE/MOESKROEN - De textielgroep Domo van Jan De Clerck wil alleen de weverij van Louis De Poortere terug opstarten. Domo heeft gisteren aan de curatoren voorgesteld om de afdeling voor een periode van zes maanden terug te laten werken. Dat moet gebeuren onder de supervisie van het Domo-management. De curatoren staan positief tegenover het voorstel. Voor de tuftafdeling met zijn 167 arbeiders is er geen interesse.
De curatoren willen de weverij terug opstarten als Domo de kosten draagt, zegt Eddy Van Lancker (ABVV). Is er na verloop van zes maanden verlies of winst, dan past Domo dit bij of steekt het het profijt op zak.

Het akkoord is nog niet definitief. Ondermeer de banken moeten nog akkoord gaan.

Woordvoerder Eric Coplo van Domo hoopt dat de weverij in de loop van volgende week terug kan opstarten. Met hoeveel personen dat zal gebeuren moet nog worden besproken. In de weverij werken 260 personen. In de tuftafdeling waren 167 arbeiders aan de slag. Door de overcapaciteit op de markt en door de verouderde machines bij LDP is er geen interesse in het heropstarten ervan.