VENETIË - Het filmfestival van Venetië heeft de Belgische film "Iedereen Beroemd" van de filmregisseur Dominique Deruddere goed ontvangen. De film werd met Italiaanse ondertitels vertoond in de nevensectie 'Cinema del presente', voor een betalend publiek. De uitverkochte zaal gaf na afloop een staande ovatie.
,,Het publiek dat vooral uit jonge mensen bestond, reageerde enthousiast'' aldus Deruddere. ,,Tijdens de projectie werd er herhaaldelijk gelachen en geapplaudisseerd. Het liedje 'Lucky Manuelo' werd meegezongen. En na de film volgde een applaus dat maar niet ophield. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt''.

De regisseur werd daarna aangeklampt voor handtekeningen en foto's. Na twintig minuten werd hij naar eigen zeggen ,,ontzet'' door de veiligheidspolitie die de herrie welletjes vond.

Het staat ondertussen vast dat "Iedereen beroemd!" in Italië wordt uitgebracht. Dat gebeurt door dezelfde distributeur die in Italië Stijn Coninx' "Daens" en de films van de broers Dardenne verdeelde. Mogelijk worden ook de liedjes op de soundtrack vertaald in het Italiaans.

"Iedereen beroemd!" is een bitterzoete komedie over een man die kost wat kost van zijn dochter een populaire zangeres wil maken. De film, waarin tevens de media over de hekel worden gehaald, deed het de afgelopen maanden goed in de Belgische bioscopen.