ER RACHIDIA - In de eerste rit op Afrikaanse bodem heeft onze landgenoot Grégoire de Mevius (Nissan) zijn voorsprong in het algemeen klassement verder uitgebouwd. De Mevius zette in de 85 kilometer lange vierde special tussen Rabat en Er Rachidia (Marokko) de tweede chrono neer. De overwinning was voor de Japanner Hiroshi Masuoka (Mitsubischi).

Masuoka legde de 85 kilometer af in 43:42, 31 seconden sneller dan De Mevius. De Duitse Jutta Kleinschmid (Mitsubischi), vorig jaar eindwinnares van de monsterrally, was goed voor de derde tijd (op 0:32). In de stand heeft De Mevius nu 33 seconden voorsprong op Masuoka.

Bij de motoren ging de dagzege naar de Fin Kari Tianen (KTM). Met een tijd van 42:38 deed hij 34 seconden beter dan de Zuid-Afrikaan Alfie Cox (KTM) en 2:10 dan de Italiaan Fabrizio Meoni (KTM). Liefst de eerste vijftien plaatsen waren voor KTM-rijders. Tianen greep ook de macht in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 14 seconden op Cox en nog één seconde meer op de Spanjaard Juan Roma (KTM), de vorige leider.