JERUZALEM -- Na een stilstand van drie maanden in het vredesproces knoopt Israël weer gesprekken aan met de Palestijnen, zo heeft de Israëlische radio aangekondigd. Minister van Defensie Shaul Mofaz heeft volgende week een ontmoeting met Palestijnse leiders.
Israël belooft de Palestijnse regering van premier Ahmed Qorei te steunen. Maar het wil geen toegevingen doen in de veiligheidskwestie, zo werd een hoge regeringswoordvoerder in Jeruzalem door de radio geciteerd. Het bericht volgde op de verklaring van premier Ariel Sharon gisteren dat Israël bereid was de gesprekken met de Palestijnen te hervatten.

Israël had eerder gezegd dat het niet zou onderhandelen met een regering die achter de schermen nog steeds door de Palestijnse leider Yasser Arafat gestuurd wordt.

Dinsdag ging Qorei in op het verzoek van Arafat om een nieuwe regering te vormen. De ambtstermijn van de noodregering die hij nu leidt, loopt op 4 november af.

De Israëlisch-Palestijnse gesprekken werden afgebroken na een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem waarbij meer dan twintig doden vielen.