BRUSSEL - Tijdens loswerkzaamheden van de Pelican I in Vlissingen-Oost is gisteravond een 39-jarige kraanmachinist uit Heinkenszand verongelukt. De machinist was op een hoogte van ongeveer veertig meter bezig met het lossen van het schip toen de arm van de kraan door nog onbekende oorzaak brak. Dat heeft de politie van Vlissingen bevestigd.
De kraanarm knikte onder het gewicht van een container en viel op de cabine van de man. De gealarmeerde reddingsdiensten stelden alles in het werk om bij de man te komen. Een reddingshelikopter uit België heeft ter plaatse assistentie verricht.

Gezien de grote onveiligheid voor de redders, werden de reddingswerkzaamheden gisteravond tijdelijk gestaakt. De arm van de kraan ligt op de cabine en dat bemoeilijkt de bergingswerkzaamheden, aldus de politie van Vlissingen.

De reddingswerkers zullen nu eerst de kraan stabiel zetten wat tot het eind van de middag zal duren. Dan wordt bekeken wanneer het lichaam van het slachtoffer kan worden geborgen.

Kapitein De Block van de Unie voor reddings- en sleepdiensten (URS) bevestigt dat het slachtoffer geen deel uitmaakte van de URS en het ongeval niet met URS-materiaal is gebeurd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig